Tampereen Vera Oy   |   Väkipyöränkatu 5, 33720 TAMPERE   |   etunimi.sukunimi@tampereenvera.fi

Uutiset

22 elokuun, 2022

Tapio Potila on aloittanut sähköverkkoyksikön päällikkönä

Veran sähköverkkopalveluiden uudeksi yksikönpäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi on valittu Tapio Potila. Potila aloitti tehtävässä maanantaina 8.8.2022.

Potila on koulutukseltaan sähkövoimatekniikan insinööri ja liiketalouden eMBA, ja hänellä on pitkä ja vahva kokemus verkonrakennus- ja energia-alalta. Viimeiset 5 vuotta Potila on toiminut johtotehtävissä Ilmatar Energy Oy:ssä ja yrittäjäkonsulttina. Tätä ennen hän toimi 13 vuoden ajan Eltel Networks Oy:ssä hankintajohtajana, aluepäällikkönä ja liiketoiminnan kehitysjohtajana.

Potila haki Veraan töihin, koska veri veti vahvasähköpuolelle, koulutuksen alkujuurille.

– Koen, että täällä tehdään merkityksellistä työtä. Kuten yksi alan konkari joskus totesi: ”Sähköverkot ovat kuin yhteiskunnan verisuonia ja niiden rakentaminen, kunnostaminen ja ylläpito pitävät myös yhteiskunnan rakenteita yllä”. Sähköalalla olin jo lukioikäisenä kesätöissä Rauman kaupungin energialaitoksessakin aikanaan.

Yksikön päällikkönä ja Veran johtoryhmän jäsenenä Potila tehtävänä on huolehtia yksikön ja liiketoiminnan tehokkaasta ja tuloksellisesta toiminnasta, toimitusten korkeasta laadusta sekä tyytyväisistä asiakkaista ja henkilöstöstä.

– Uskoisin, että minulla voisi olla annettavaa siinä, miten Vera voisi laajentaa tarjontaa sekä maantieteellisesti että palvelullisesti uudenlaisessa liiketoiminnassa. Verassa on erikoisosaamista, jolle on varmasti nykyistä laajempaakin kysyntää.

Potila arvostaa sitä kulttuuria, joka sähköverkkopalveluissa elää ja vahvistuu kriiseissä.

– Ne ovat niitä tekijöitä, joiden ryhti suoristuu suurhäiriöiden ja poikkeuksellisten olosuhteiden aikana. Heillä on työmotivaatiota ja ammattiylpeyttä silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Muistan Tapani-myrskyn aikanaan, kun äijät yhdessä päättivät, että mehän hoidetaan tämä, vaikka tilanne oli erittäin hankala. Organisaation merkitys korostuu, työtä tehdään yhdessä, eikä valiteta turhista.

Tervetuloa taloon, Tapio!