Tampereen Vera Oy   |   Väkipyöränkatu 5, 33720 TAMPERE   |   etunimi.sukunimi@tampereenvera.fi
Aurinkovoimalat

Palvelut
Energiapalvelut

Kustannustehokas aurinkovoimala Veralta

Aurinkovoimalan pystyttäminen on todellinen sijoitus tulevaisuuteen. Tampereen Veralta hankit ympäristöystävällisen aurinkovoimalan helppona ja luotettavana avaimet käteen -toimituksena. Käyttövalmiin voimalan saat eri kokoisiin käyttötarkoituksiin aina asuinkiinteistöistä tehtaisiin, tuotantolaitoksiin ja kauppakeskuksiin.

Asiantunteva palvelumme kattaa koko aurinkopaneelien elinkaaren suunnittelusta huoltoihin. Voimalan mitoitus sähkönkulutuksen mukaan varmistaa kustannustehokkuuden pitkällä tähtäimellä. Nyt on loistava hetki tehdä sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin nopeasti – tilaa kartoitus jo tänään!

Kysy kartoitusta

Huoletonta helppoutta

Suunnittelemme, rakennamme ja asennamme. Toteutamme Tampereen Energian käyttövalmiin Smart NRG Aurinkovoimalan avaimet käteen -periaatteella voimalan alkukartoituksesta lähtien. Varmistamme, että uusi voimala toimii mahdollisimman hyvällä hyötysuhteella ja häiriöttömästi.

Taattuja toteutuksia

Työllämme ja toteutuksillamme on aina takuu. Aurinkopaneeleilla on tyypillisesti 25–30 vuoden tehontuottotakuu, ja käytämme vain markkinoiden laadukkaimpien valmistajien komponentteja. Veran luotettavuus, vakavaraisuus ja suomalaisuus takaa huoltovarmuuden koko aurinkovoimalan takuuajalle.

Ammattilaisten asentamaa

Pyrimme ylittämään odotuksesi. Paikalliset asentajat ja laaja osaaminen kaikissa energia-asioissa takaavat laadukkaan lopputuloksen. Luotettavat ammattilaisemme varmistavat sekä ylivertaisen palvelukokemuksen että optimoidun aurinkovoiman, joka kestää aikaa. Toimimme läpinäkyvästi kautta linjan.

Näin aurinkovoimalan hankinta etenee

1. Kartoitus

Kartoitamme sähkönkulutuksen ja asennuspaikan tilanteen sekä sähköpääkeskuksen muutostöiden tarpeen. Kohteen soveltuvuus aurinkovoimalalle tarkistetaan jakeluverkkoyhtiöltä.

2. Räätälöity tarjous

Kartoituksen perusteella valitsemme kiinteistöllenne sopivimman vaihtoehdon. Saatte tarjouksen aurinkovoimalan rakentamisesta ja luvitukseen tarvittavat tiedot.

3. Luvat, tuet ja päätös

Taloyhtiö tai yritys hakee luvan aurinkosähköasennukseen kunnalta tarjoukseen sisältyvän suunnitelman ja tietojen pohjalta. Mahdollisen energiatuen hakeminen hoidetaan tässä vaiheessa.

4. Aurinkovoimalan rakentaminen

Huolehdimme käyttöönottotarkastuksesta ja kytkemisluvasta jakeluverkkoyhtiöltä. Kauttamme saat aurinkovoimalat aina turvallisesti 25 vuoden takuutyönä.

5. Valmis toimintaan

Hyvin suunniteltu aurinkovoimala on lähes aina kannattava investointi, joka maksaa itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa. Paneeleiden tuottama sähkö on teille ilmaista.

Usein kysyttyä aurinkovoimasta

Jos aurinkovoimalan kustannukset tuntuvat riskiltä, älä huolehdi. Aurinkovoimala on lähes aina kannattava investointi, joka hyvin suunniteltuna maksaa itsensä takaisin 10 vuodessa. Sähkönkulutukseen optimoitu ja oikein mitoitettu SmartNRG -voimala on kustannustehokas ja tuottaa ilmaista sähköä asennuksesta lähtien. Omalla aurinkovoimalalla tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa siirtomaksua tai sähköveroa. Me Tampereen Veralla autamme mielellämme myös energiayhteisön muodostamisessa.

Aurinkovoimalan koko riippuu pääosin kiinteistösi sähkönkulutuksen profiilista, eli siitä, mihin aikaan päivästä ja paljonko sähköä kiinteistössä käytetään, sekä paneelien sijoituspaikasta ja ilmansuunnasta. Aurinkovoimala on oikein mitoitettu silloin, kun kiinteistönne käyttää sen tuottamasta energiasta suurimman osan itse, jolloin säästöä syntyy sekä energian että siirtomaksun osalta. Tampereen Veran kokeneet ammattilaiset osaavat suunnitella oikean kokoisen SmartNRG -aurinkovoimalan, joka palvelee tarpeitanne parhaalla mahdollisella tavalla.

Parhaassa tapauksessa SmartNRG -aurinkovoimala tuottaa sähköä ostosähkön ollessa kallista. Tällöin profiilikustannus, eli sähkön myyjälle aiheutuva kustannus sähkönkulutuksen jakaumasta, pienenee, mikä saattaa mahdollistaa sähkön edullisemman hankintahinnan. Lisäksi itse tuotettu sähkö vähentää ostosähkön määrää, jolloin säästöjä syntyy niin sähkön hankintakuluissa kuin sähköverkkoyhtiölle maksettavissa siirtokuluissakin.

Parhaimman tuoton aurinkopaneelien tuotosta saa, kun sähkön käyttää itse ja sähkönkäyttö vastaa mahdollisimman hyvin aurinkosähkön tuottoa. Ylituotannon myymisestä on tehtävä erillinen sopimus oman sähkönmyyjän kanssa.

Taloyhtiöissä aurinkovoimalan kannattavuutta voi parantaa perustamalla energiayhteisön, jolloin aurinkovoimalan tuottamaa sähköä voidaan hyödyntää kiinteistösähkön lisäksi myös taloyhtiön asukkaiden sähkön käyttöön. Tampereen Vera auttaa ja neuvoo energiayhteisön muodostamisessa. Kaukolämmitteisissä kohteissa kiinteistösähkön määrä on verrattain pieni ja netottamalla myös asukkaiden kulutus tuotantoon, mitoitukseltaan suurempi aurinkopaneeli voi olla kannattava vaihtoehto.

Tampereen Veran kokeneet ammattilaiset vastaavat projektin aikana, että määräyksiä noudatetaan ja työskentely on turvallista. Tampereen Energian tarjoaman ja Veran toteuttaman SmartNRG -aurinkovoimalan suunnittelussa, komponenttien valinnassa ja teknisessä toteutuksessa huomioidaan aina vaatimusten ja standardien täyttyminen, eli varmistetaan voimalan sähkö- ja paloturvallisuus. Valmiille asennukselle tehdään asianmukainen käyttöönottotarkastus. Asiakkaalle toimitetaan tarkastuspöytäkirjat ja muu dokumentaatio. Paikallisen ja vakavaraisen toimijan toteutus on turvallinen myös taloudellisesta näkökulmasta.

Tärkein osa ovat tietysti itse aurinkopaneelit. Käytämme pääsääntöisesti yksikiteisiä Half Cut -paneeleita. Kattoasennuksessa tarvitaan kattotyypille soveltuvat kiinnikkeet ja kattoasennuskiskot tai -asennustelineet. Lisäksi asennukseen kuuluu invertteri, joka muuttaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön (DC) vaihtosähköksi (AC).

Aurinkopaneelit kiinnitetään asennuskiskoihin tai -telineisiin ja yhdistetään toisiinsa sekä kytketään invertteriin DC-kaapeleilla. DC-kaapelointiin asennetaan turvakytkin, jolla aurinkopaneelit voidaan erottaa tarvittaessa invertteristä. Asennuskiskot ja -telineet maadoitetaan kiinteistön maadoitusjärjestelmään. Invertteri kytketään kiinteistön sähköjärjestelmään AC-kaapeloinnilla. Myös AC-kaapelointiin asennetaan turvakytkin, jolla invertteri voidaan tarvittaessa erottaa kiinteistön sähköjärjestelmästä ja sähkön jakeluverkosta.

Kokeneet ammattilaisemme hoitavat asennuksen ja kytkennät turvallisesti, ja toimittavat tarvittavat tiedot myös jakeluverkkoyhtiölle.

Tampereen Veran käyttämät SmartNRG -aurinkovoimalat ovat lähes huoltovapaita, koska niissä ei ole juurikaan kuluvia osia. Paneelien puhtaana pito on stressitontä, sillä niiden liukas pinta puhdistuu tavallisesti lämpötilan kohotessa ja lumen tippuessa pois, sekä esimerkiksi vesisateen myötä. Paneelit sijoitetaan jo suunnitteluvaiheessa oikein nämä asiat huomioiden. Lisäksi aurinkopaneeleillamme on 25 vuoden tuottotakuu. Vakavaraisena ja luotettavana toimijana vastaamme aurinkovoimalatoimituksesta koko takuuajan.

Monia mietityttää, onko Suomi toimiva maa aurinkovoimaloille. Lyhyt vastaus: kyllä vain! Aurinkopaneelit tuottavat virtaa ympäri vuoden Suomessakin – eniten maaliskuusta lokakuuhun ja vähiten talven aikana. Tampereen Veran käyttämien Smart NRG -aurinkopaneelien pinnalta lumi liukuu pois vähentäen huoltotarvetta talven aikana. Kaiken lisäksi talven kylmyys ja pakkaset jopa parantavat paneelien tehokuutta ja hyötysuhdetta. Mitä hyytävämpi sää, sitä parempaa voimaa.

Kaikilla kauttamme hankkimillasi SmartNRG -aurinkopaneeleilla on 25 vuoden tuottotakuu ja inverttereillä vähintään 5 vuoden takuu, jota on lisäpalveluna mahdollista jatkaa 20 vuoteen saakka. Takuuaikojen suhteen kannattaa kiinnittää huomiota myös toimijan todennäköisyyteen olla vastaamassa niistä myös takuuajan loppupuolella. Tampereen Vera on vakavarainen ja luotettava toimija, joka vastaa aurinkovoimalatoimituksesta koko takuuajan.

Yritysten on mahdollista hakea Business Finlandin energiatukea, aurinkosähköhankkeiden tukiprosentti on 15 %. Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/energiatuki

Ota yhteyttä ja kysy kartoituksesta!

Aurinkovoimalat
Kimmo Mörö 040 537 1541
kimmo.moro@tampereenvera.fi

    Jätä viesti – palaamme asiaan
    Valitse palvelu